Malmö stad

Malmö stad

onsdag 28 juni 2017

Historisk matlagning i folketsparkIdag var vi i folketspark och var med på nånting som kallas för den historiska matlagningen.
Där möte vi en kvinna som heter Maria och hon berättade om vad man har ätit genom olika tider. Ett av barnen fick smaka svartpeppar krydda- han tyckte det var riktigt starkt. 
Sen fick vi prova på att laga mat. Vi var uppdelade i olika grupper och i de olika grupperna så gjorde vi olika grejor. I min grupp så fick vi göra sylt av lingon och så fick vi göra smör. en annan grupp fick göra smet till ägg kaka och den tredje gruppen gjorde pinnbröd. 
Vi la dill i ett av smöret, den andra kryddan minns vi inte vad den hette.
Vi fick lära oss mycket om kryddor, de flesta kryddorna kommer från indien. När alla var klara så fick vi alla ta ett pinnbröd och grilla över elden. Det var roligt. Bröden smaka jätte gott. Efter vi var klara med allt så var det dukat och vi åt brödet med smöret vi gjort och så kunde man smaka sylt med äggkaka. Vi fick sedan diska och prata om hur dagen varit och vad vi lärt oss. 

Vi fick lära oss att man får socker från rör, och att för trodde man att socker var nyttigt och att det fanns i mediciner!!! När Gustav Vasa fick ont i sina tänder sa hans doktor: ÄT MER SOCKER!
Nu vet vi att socker inte är bra, man ska äta grönsaker. 


Skrivet av Anna i 6an

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar